Startpagina | Home | Instrumenten | Audio / Video demo’s | Contact
Startpagina Böhm Orgels
Instrumenten
Media
Contact
SDRS ICT, uw specialist in Computers, Virtuele orgels, Böhm orgels.

BÖHM SINFONIA 500SE
Orgel spelen met alle zintuigen

De BÖHM Sinfonia heeft altijd een speciale positie ingenomen in het internationale aanbod van grote 2-klaviers volledige orgels. Met de baanbrekende nieuwe SEMPRA-technologie laat de nieuwe Sinfonia 500SE conventionele orgels nu ver achter zich.

Speel ook grote registraties dankzij de overtuigende spelhulpmiddelen absoluut live en in "real time". Dit orgel is je orkest, je big band, je popgroep of je grote kerk of theaterorgel. Combineer naar hartenlust uit meer dan 1800 klanken en maak met je handen en voeten je live arrangementen, aangezien je op bijna geen ander instrument zoveel kunt.

 

Met de twee hoogwaardige klavieren met 61 toetsen en het volwaardige 30-toetsenpedaal zijn ze ook goed voorbereid op serieuze orgelmuziek van elke soort en tijdperk.

 

Je dirigeert je orkest eenvoudig en duidelijk via het grote touchscreen. Met de innovatieve 3D-presets kunt u uw instellingen snel vinden en kunt u zich volledig op uw muziek concentreren. Je geniet van kleine of grootste casts met maximaal 11 vrij te plaatsen geluiden per klavier en ook in het pedaal!

 

Is het een wonder dat Mark Whale een orgelkunstenaar met wereldfaam, de BÖHM Sinfonia 500 SE heeft benoemd, als zijn favoriete instrument?

 

Ervaar Mark Whale tijdens een van zijn vele concert- en demovoorstellingen - en dan weet je waarom!

 

BÖHM SINFONIA 500SE - Kenmerken

 

Een behuizing in massiefhouten uitvoering is de basis van een buitengewoon instrument van bijna niet te geloven sonoriteit. Ervaar de fascinatie van een heel groot orgel, ontdek de Sinfonia 500SE van BÖHM!

Dit volledige orgel met twee hoogwaardige, gewogen vijf octaafs klavieren en een volledig 30-toetsen pedaal, met indrukwekkende authentieke klanken van drie 117-stemmige polyfone AMADEUS2 klankmodules, evenals de echte drawbarsounds met het sensationele nieuwe REAL orgel. (tot 12 voetmaten!).

 

Het AMADEUS2-systeem voor geluidsopwekking vormt de basis voor de grenzeloze muzikaliteit van de Sinfonia 500SE. Meer dan 1.700 verbazingwekkend realistische orkestrale en solo geluiden, orgels, koren en synthesizers en sacrale klanken, velen van hen uitgerust met een instrument typische "ART" articulatie en frasering effecten zijn "af fabriek" basis en zal je weer opnieuw verrassen wanneer u speelt op uw droom orgel! Tot 8 van deze klanken kunt u per klavier en zelfs op het pedaal op elkaar “stapelen” of op hun eigen split zones combineren, plus MIDI-geluiden, Solo Chord en de drawbars - voldoende mogelijkheden dus voor grote, gevarieerde arrangementen.

 

Natuurlijk, ook de "kleinere" Bohm-orgel modellen kunnen voorzien worden van de optionele sound pakketten "BÖHM, beroemde orgels" en "Toccata" (kerk- en theaterorgel) deze zijn standaard uitrusting in de BÖHM Sinfonia 500SE. Zo wordt de Sinfonia 500SE onder uw handen een groot kerk- of theaterorgel met honderden enkelvoudige en gecombineerde registers, C / Cis-opslag omvat voor het realistische weergeven, overeenkomstig een echte orgelpijp, etc ...

 

De speel- en registreermogelijkheden van de BOHM Sinfonia 500SE zijn zo onuitputtelijk, dat het onwaarschijnlijk equivalent in een ander instrument van vergelijkbare klasse is te vinden. Of je nu van klassiek, kerk- of theaterorgel, entertainment en filmmuziek of moderne rock en pop geluiden: u kunt het verwachten met de muzikale perfectie van uw Sinfonia 500, die je echt live beheersen! Omdat we bij Keyswerk een claim hebben: het E-orgel is het ideale live-instrument. Daar leggen we onvoorwaardelijke waarde aan. En dus geven we onze orgels alles dat nodig is voor een intuïtief live spel!

 

Alle geluiden worden afgespeeld via de geïntegreerde Crystal Mixer SE in de beste studio kwaliteit met een uitzonderlijke zuiverheid, helderheid en warmte. De op wens geïntegreerde meerkanaals luidsprekersysteem van de Sinfonia 500SE "Home Edition", in combinatie met de krachtige versterkers van het luxe merk Bang & Olufsen voor een indrukwekkende sonoriteit zelfs in grotere ruimtes.

 

Een bijzonder kenmerk van orgelbouw is de echte quadrafonie van de Sinfonia 500SE met 4 afzonderlijke kanalen. U kunt (geluiden, monitoring, effecten, reverb) vrij verdelen, niet alleen tussen de zijkanten naar links / rechts, maar ook tussen de voor- en achterkant door de Crystal Mixer SE en individueler geluid van het orgel. Als u uw Sinfonia 500SE uitbreid met meer AMADEUS2 sound-systemen zijn zelfs individuele geluiden naar keuze te plaatsen in de Quadro-basis. Om te genieten van de quadrofonische weergave, sluit u twee luidsprekers / versterkers extra aan voor de achterste kanalen. Wij adviseren u graag over de juiste apparatuur.

 

Op verzoek kan de Sinfonia 500SE in de speciale "Concert Edition" geleverd worden, zonder ingebouwde luidsprekers en versterkers. Ook in deze versie, kunt u met behulp van de overeenkomstige luidspreker en versterker apparatuur natuurlijk ten volle te profiteren van quadrofonische geluidsweergave, omdat de "Concert Edition" vier afzonderlijke audio-uitgangen heeft. We geven u graag een aanbod voor geschikte versterkings- / boxsystemen.

 

Alle uitgebreide functies van uw BÖHM Sinfonia 500SE met één knopdruk: Onze muzikanten hebben honderden kant en klare klankcombinaties af fabriek gemaakt: SONG presets, overzichtelijk in Style-groepen. Het aanraken van het ultra-fast-response touch display is genoeg,  alle instellingen voor uw SONG in maximaal 6 individuele Global presets. Zo ervaar je meteen het superieure geluid wanneer je op je superorgel speelt. Honderden en duizenden songs en presets kan je jezelf gevarieerd catalogiseren en oproepen - dus je kunt het allemaal in één keer terug vinden!

 

U wordt begeleid bij het spel op uw superorgel door een perfecte begeleidingsband, die over meer dan 300 perfect op elkaar afgestemde styles. Meer styles kunnen worden geladen via een USB-stick, zelfs styles in Yamaha ®-formaat (maximaal Tyros5!) kunnen direct in het instrument geconverteerd worden en via de eenvoudig te bedienen Style/Editor flitsend snel aangepast worden. Tot 2048 styles zijn direct oproepbaar.

 

Zoals met alle BÖHM-orgels en als een gelukkige eigenaar van een Sinfonia 500SE, kunt u er zeker van zijn dat u in de toekomst zult blijven genieten van technische en muzikale vooruitgang. Net als alle andere BÖHM-orgels heeft de Sinfonia 500SE een modulaire structuur en kan deze op elk moment worden uitgebreid met nieuwe software- of hardware-upgrades.

 

Ervaar de BÖHM Sinfonia 500SE - een geweldig orgel dat net zo eenvoudig te beheersen is, zelfs voor de beginner, als nooit tevoren! De gepassioneerde speler opent ook klankvolle en speelse ruimtes, die hij tot nu toe tevergeefs heeft gezocht.

___________________________________________________________________________________________________________

 

BÖHM SINFONIA 500SE - Technische gegevens

Algemeen:

 

• 2 klavieren, elk 61 toetsen, gewogen met qnamische snelheid met hoge resolutie en aftertouch, volledig pedaal met 30 toetsen, dynamisch

• Orgelbesturing door innovatieve SEMPRA basistechnologie met HIGH PERFORMANCE REALTIME besturingssysteem, geen Windows- of Linux-

 computer. Orgel start in minder dan 5 seconden. Flitsendsnelle reactie op alle bedieningsstappen.

• Bijzonder eenvoudige, duidelijke bediening

• Bijna alle functies zijn toegankelijk via het 9inch touch-screen met een razendsnelle, betrouwbare respons of via knoppen en bedienings-

 elementen

• 8 klanken / splits per klavier of in het pedaal (!), Extra onderdelen voor REAL ORGAN drawbars, MIDI Out, solochord per klavier

• Veel parameters per geluid kunnen duidelijk worden aangepast: dynamische curves, splitterzones, polyfone / monophonic speelstijl,

  sustain ja / nee, portamento, etc.

• MULTI-SOLO-CHORD: Alle klavier partijen kunnen worden gedefinieerd als een solo-akkoordinstrument en kunnen worden gespeeld met een

 individueel solo-choir-type (14 typen)

• klankbeheer voor meer dan 16.000 geluiden, volledige integratie van MIDI-geluidsgenerators of VST-plug-ins (bijv. Böhm Cloud Studio)

• 3D PRESETS: het innovatieve nieuwe globale presets management. Tot 6 individuele presets en begeleidingen kunnen worden opgeslagen als

 SONG, SONGs kunnen op vele manieren worden gecategoriseerd, samengevat in ALBUMS en THEMA'S. Geïntegreerde songplayer-functie

• SONG-lijst met kant-en-klare presets vooraf geïnstalleerd voor ongeveer 780 bekende nummers

• alle(!) drawbars vrij programmeerbaar

• 1x pitch en 1x modulatiewiel, vrij programmeerbaar

• Voetzweller met 2 voetschakelaars, allemaal programmeerbaar

• 4 voetpistons, vrij programmeerbaar

 

___________________________________________________________________________________________________________

 

AMADEUS 2 klankopwekking

 

• 3 AMADEUS2-geluidsmodule met meer dan 1.800 geluiden + 128 GM-geluiden; 25 drumkits, kerk- en theaterorgel Soundpakketten   voorgeïnstalleerd.

• Klankbibliotheek uit te breiden met geluidspakketten (bijvoorbeeld sacraal, filmgeluid, accordeon, etc.)

• 351-voudige polyfonie

• Nagalm en Chorus die voor elk instrument kunnen worden aangepast

• 6 AMADEUS2 DSP effectprocessors, elke DSP kan tot 6 effecten gelijktijdig produceren

• AMADEUS2 Geluids- en effecteneditor (optioneel)

 

___________________________________________________________________________________________________________

 

BÖHM REAL ORGAN

 

• Ultra-realistische tonewheel orgelsimulatie door fysieke modellering, eigen, vrijwel onbeperkte polyfonie

• 9 mechanische drawbars voor bovenklavier, onderhandklavier enz. Kunnen in een handomdraai via het display worden aangepast door middel   van touch-bediening.

• Bovendien 1 totaalvolume drawbar voor drawbars van boven/ en onderklavier

• Pedaal: 2 voetmaten drawbars

• Rotor, Chorus / Vibrato (elk 3 soorten, percussie, keyklick, distortion

• Verschillende orgeltypen instelbaar: Hammond: 9 + 9 + 6 voetmaten, SEMPRA: 12 + 6 voetmaten

• Attack en sustain, decay, percussion, rotor parameters, etc. instelbaar via display, alle REAL ORGAN-instellingen worden direct opgeslagen in

 de Global Presets.

• REAL ORGAN EXTENSION (optioneel): Verschillende extra orgeltypen kunnen worden ingeladen door software op basis van de legendarische

 BÖHM-analoge orgels

 

___________________________________________________________________________________________________________

 

CRYSTAL MIXER

 

• Studio-kwaliteit voorversterker / effecten sectie

• Verschillende mixeruncties, b.v. voor aanpassing aan ruimteakoestiek

• Traploze zwelverdeling voor drums, begeleiding, 0 dB input

• 2 effect-DSP's voor reverb (128 programma's) en chorus (volledig bewerkbaar), 11 effectpresets kunnen worden opgeslagen.

• echte quadrophonie (2 voor en 2 achter kanalen), met toevoeging van nog een AMADEUS2-geluidsmodule: alle AMADEUS-geluiden vrij

 verspreidbaar in de Quadro-basis te verdelen

 

___________________________________________________________________________________________________________

 

BEGELEIDING

 

• Totaal 4096-Style-plaatsen, Fabrieks Styles met ongeveer 350 stijlen in 4 variaties, tot 1024 User Styles zuladbar

• Styles direct laden / converteren van het Yamaha ® -formaat

• Uitgebreide, eenvoudig te gebruiken Styleditor

• Stylepatronen kunnen direct aan de opnamefunctie worden toegevoegd door extra noten of helemaal opnieuw worden opgenomen.

• Bestaande patronen kunnen worden gebruikt als opnamen voor nieuwe patronen

• Tot 4 intro's / eindes per stijl, 4x vullen, opvullen / neerlaten, pauze, ritardando

• Synchroniseren Start / Stop, Tap Tempo

• 8-track Arranger met verschillende begeleidingsmodi, bestuurbaar vanaf elk klavier-gedeelte of pedaal

• Arrangeurgroepen en individuele druminstrumenten kunnen direct worden in- en uitgeschakeld

• INTERACTIEVE SONG-AFSPELEN: MIDI-bestanden kunnen eenvoudig worden bewerkt, opgedeeld in secties door markeringen en toegewezen

 Worden aan de knoppen voor stylepatronen. MIDI-bestanden zoals playback interactief bestuurbaar in het proces, zoals in een style.

 

___________________________________________________________________________________________________________

 

CLOUD STUDIO (Optioneel)

 

• BÖHM CLOUD STUDIO (optioneel) volledig geïntegreerd: krachtige pc-geluidsmodule voor VST-instrumenten, sample-bibliotheken

  of virtuele HAUPTWERK kerkorgels

• Krachtige pc met de nieuwste i7-processor, Windows 10, geheugen: minimaal 32 GB RAM

• PC werkt als een pure geluidsmodule, dus geen last van computerkracht voor orgelfuncties nodig

• Steinberg HALION6 en ABSOLUTE3 VST-sampler en geluidspakket vooraf geïnstalleerd.

• Meer dan 400 geluiden klaargemaakt om op het orgel te spelen, inclusief virtuele vleugels, vele orkestrale geluiden, moderne synthesizers,

 orgels, enz.

• 17.4 "aanraakscherm voor Cloud Studio, prachtig geïntegreerd in de muziekstandaard, andere displayvarianten op aanvraag

• HAUPTWERK-software (gratis editie) vooraf geïnstalleerd voor het spelen van virtuele kerkorgels. Volledige licenties op aanvraag

• Digitale bladmuziekweergave (JPG, PDF) geïntegreerd met online cloud-ondersteuning, muziekbestanden via de vooraf ingestelde presets

 van het orgel

• Eigen USB-poort op speeltafel voor module Cloud Studio PC

 

___________________________________________________________________________________________________________

 

DIVERSEN

 

• Uitgebreide MIDI-masterkeyboard-functies: 8x USB MIDI, 2x MIDI OUT, 2x MIDI IN, 2x MIDI THRU, 1x MIDI-pedaal IN.

• USER ACCOUNTS: Elke speler kan zijn gegevens opslaan in zijn eigen gebruikersaccount. Gebruikersaccounts kunnen ook worden geëxporteerd

 naar een USB-stick en volledig vanaf de stick worden afgespeeld, bijvoorbeeld. bij afwisselend spelen op verschillende SEMPRA-modellen

• USB pc-toetsenbord voor bijzonder handige invoer van namen enz. Koppelbaar

• Connector tussen boven- en onder deel voor gemakkelijk transport op aanvraag. De speeltafel kan eenvoudig worden verwijderd, geen lastige   losmaken van kabels nodig

• Behuizing in massief hout (houtkleur naar wens) of optioneel ook in verschillende echt hout of briljant lak.

 

___________________________________________________________________________________________________________

 

AANSLUITINGEN

 

• koptelefoon

• microfoon

• MIDI IN 2x (16 = 32 echte kanalen)

• MIDI pedaal IN

• MIDI OUT 2x (16 = 32 echte kanalen)

• MIDI THRU 2x (16 = 32 echte kanalen)

• AUX IN Stereo

• FRONT (MAIN) OUT stereo

• REAR OUT Stereo

• 4x USB-orgel

• optioneel bij Cloud Studio: 2x USB, 1x HDMI (voor de pc-module)

 

___________________________________________________________________________________________________________

 

VERSTERKING

 

• Hoogwaardig meerkanaals luidsprekersysteem in het onderstel (Sinfonia 500SE “home”

• extra tweeters in de speeltafel

• Krachtige Klasse D stereo eindversterker (Bang & Olufsen), 2x 250 watt, 2 eindversterkers voor REAR luisprekers optioneel

 

___________________________________________________________________________________________________________

 

AFMETINGEN (LxBxH)

 

Zonder ban en pedaal: 1380 x 770 x 1320 mm,

Diepte met bank en pedaal: ca. 1320 mm

 

Onder voorbehoud van wijzigingen

Info in PDF