Back to Top

Hoffrichter Orgel GmbH

Hoffrichter Orgel GmbH is een middelgroot bedrijf in de districtsstad Salzwedel (Altmark, in het noordwesten van Saksen-Anhalt). Het bedrijf bestaat al meer dan 20 jaar en heeft een hoge markt-acceptatie bereikt.


Op basis van de eigen systemen bouwen ze digitale orgels en componenten die variëren van goedkope sacrale keyboards, kistorgels, positieven, modulaire instrumenten tot grote meer-klaviers kerkorgels.


Op 14 juli 2019 is dhr. Manfred Hoffrichter plotseling overleden. Het bedrijf wordt door zijn vrouw en enkele personeelsleden toch voortgezet. Hierdoor zijn de levertijden wel langer, deze kunnen oplopen tot meer dan 6 maanden.

X

Z


Sindsdien zijn er ook een groot aantal  combinatieorgels geïnstalleerd, die pijporgels combineren met digitale geluiden. Ambachtsvaardigheden, aangevuld met moderne CNC-technologie, garanderen een hoge productkwaliteit. De elektronica-afdeling werkt voortdurend aan nieuwe ontwikkelingen.


Hoffrichter Orgel  bekend geworden door een individuele orgelconstructie en reageren flexibel op de wensen van de klant. Naast normaal uitgeruste orgels in een kosteneffectief bereik, leveren we daarom instrumenten die zijn afgestemd op uw persoonlijke geluidsideeën, het gebruik van het orgel en de ruimte.


Een ander gebied in ons aanbod zijn ook accessoires, evenals hardware- en softwarecomponenten voor het bouwen van een orgel. Instrumenten en accessoires worden wereldwijd geleverd


MDO - MIDIgitales concept

De term MDO verbergt een optimaal gecoördineerd, modulair systeem waarmee u een digitaal orgel kunt samenstellen. In dit geval kan uw instrument geleidelijk aan in verschillende stadia opgebouwd worden door middel van een  individueel MIDI pedaal tot aan drie-klaviers speeltafelskast met of zonder interne klankopwekking en alle mogelijke functies.


Het is zeker mogelijk om een   vergelijkbare configuratie te maken van in de handel verkrijgbare componenten. Maar heb je aan alles gedacht? Drukpuntklavieren, samenvoegfuncties, registeropdrachten of de latere uitbreidingsmogelijkheid? Het MDO-systeem beheert centraal alle belangrijke orgelspecifieke besturingsopties voor meerdere klavieren en pedaal.


Wij bieden ook de HWB modules, de ideale aanvulling op de steeds populairder wordende software HAUPTWERK van ontwikkelaar Martin Dyde. Deze software maakt de authentieke reproductie van echte orgels mogelijk met behulp van een computer. In een klavierblok is alle elektronica geïntegreerd wat nodig is. Dit alles wordt aangestuurd door een computer.

Overzicht van enkele "standaard" Hoffrichter orgels

X

X

X

X

X

X

X

X